Legfrissebb fórum hozzászólás Általános csevej Úgy látom,az új "profi" szakértők vezetésével,nagy hulladék lett a tó!
Nyitvatartás:


non-stop

Időjárás

Tilalmi időszak:
A napijegy megváltásához érvényes éves állami horgászjeggyel és fogási naplóval kell rendelkezni!

2017.01.14. Tájékoztatás

Tisztelt Sporttársak!

A Magyar Állam a Háziréti víztározó 2017.01.01-től kezdődő, 15 évre szóló halászati jogára 2016 augusztusában pályázatot írt ki.

A kiírás tartalmazta a megfelelés feltételeit valamint az esetleges új bérlő kijelölése esetén a Háziréti HEE. által támasztott kártérítési összeget.

A pályázatot a Háziréti HEE. is beadta. A kiíró az Egyesülés által leadott anyagot változtatás nélkül befogadta és elbírálásra alkalmasnak találta.

A pályázatunk tartalmazta a működés, a telepítés és az üzemeltetés feltételeit. Pályázatunkat támogató nyilatkozattal látta el a résztulajdonos Pilisvörösvári Önkormányzat, a MOHOSZ és a Szent István Egyetem is.

2016.12.11-én értesítést kaptunk a Minisztériumtól, hogy a legjobb pályázat a Háziréti HEE. által beadott anyag volt. A legjobb pályázatot a törvényi előírásnak megfelelően megküldték a meder többségi tulajdonosának, aki a győztes pályázatban le és kiírt feltételek betartása mellett élni kívánt a tulajdonosi elő haszonbérleti jogával. Ezek után a Minisztérium megvizsgálta a többségi tulajdonos céget és a bérleti szerződés megkötésére alkalmasnak találta, ezért azt velük kívánta megkötni.

Ezek után a Háziréti HEE. 2016.12.13-án rendkívüli IT. ülésen tárgyalta a kialakult helyzetet. Úgy határozott, hogy egy a jogászunk által megírt levélben kifogásoljuk meg a döntést. A Minisztérium a levelet megkapta.

December közepén levelet kaptunk a Rozmaring Szövetkezeti Kft-től, hogy birtokba kívánja venni a Háziréti víztározót. Jogászunk a levelet megválaszolta és jelezte, hogy a haszonbérleti szerződés bemutatása és a kártérítési igényünk rendezése után átadjuk a területet. Amennyiben ez nem történik meg birtokvédelmet kérünk az illetékes önkormányzattól. Ez irányba az intézkedés megtörtént.

2017.01.05-én értesítést kaptunk, hogy az aláírt haszonbérlet szerződés a Rozmaring Szövetkezeti Kft-nél van. Információk szerint ezt többen is látták.

Az új helyzetre való tekintettel 2017.01.09-re a Háziréti HEE. rendkívüli IT. ülést hívott össze, ahol jelen volt az Egyesülés jogi képviselője is.

Bemutatásra került a telefonnal lefényképezett bérleti szerződés.

Az információk birtokában az IT. határozatott hozott, hogy a terület elhagyásának a feltétele a kártérítési összeg kifizetése legyen ellenkező esetben kérjük a birtokvédelmet. A döntésről a jogászunk levélben informálta az ellenérdekelt felet valamint Dr. Fazekas Sándor Miniszter Urat is.

2017.01.13-án reggel a Rozmaring Szövetkezeti Kft megbízottjai megjelentek a kapunál. A szolgálatos halőr kiment, de addigra már a láncot levágva bejöttek az udvarra és utána a gátőrházba is. A hír hallatára jogászunkkal elindultunk Házirétre és közben értesítettük a rendőrséget is. A rendőrség megérkezésekor a tógazdát a rendőrökkel együtt beengedték a kerítésen belülre. Jogászunk ezen idő alatt a Pilisvörösvári Önkormányzathoz ment tárgyalni a birtokvédelem ügyébe.

A rendőrség a felek meghallatása után közölte, hogy birtok ügyekben nem illetékes, ennek polgári peres úton kell érvényt szerezni.

Jogászunk telefonon közölte, hogy a birtokvédelem ügyében a szükséges lépéseket megtette, a döntés meghozatala folyamatban van. Ezek után a tógazdai irodából elhoztuk az Egyesülés iratait, számítógépet stb. A többi értékünket a három konténerbe elzártuk.

Sporttársak!

Az ügy még nincs elveszve. A Rozmaring Szövetkezeti Kft a halászati jog elbírálása során nem vitatta az általunk követelt összeget, ezért az a haszonbérleti szerződésbe változatlanul belekerült. Jogászunk szerint ezzel megtévesztette a szerződő felet. Hibát követett el akkor, amikor erőszakkal behatolt a területre annak ismeretében, hogy tudta az Egyesülés birtokvédelmet kért.

Ügyvédünk ezért TILOS ÖNHATALOM megvalósítása és a szerződő fél megtévesztése miatt feljelentést tett a Rozmaring Szövetkezeti Kft vezetője ellen. Az ügyről még a tegnapi nap folyamán tájékoztattuk Dr. Fazekas Sándor Miniszter Urat és Dr. Szűcs Lajos MOHOSZ Elnök Urat.

A folyamatokról részletes tájékoztatást kaptak az Egyesületi Elnök Urak, akik mindenről tájékoztatni tudják a tagságukat.

Sporttársak!

Most nagy összefogásra van szükség annak érdekébe, hogy az általunk illetve a jogelőd vállalatok által létrehozott a horgászok által 30 éve üzemeltetett víztározót továbbra is mi üzemeltethessük, a közös vagyon ne vesszen el.

Minden segítséget szívesen fogadunk, hogy az igazság győzzön.

Háziréti HEE.Új hozzászólás

Hozzászólás küldéséhez először jelentkezz be, vagy regisztrálj!

Hozzászólások (0)

Ehhez a hírhez még nem szóltak hozzá.

2019.augusztus 19.

Ma
Huba
névnapja van

Bejelentkezés

Regisztráció Elfelejtett jelszó

Bojlis csapatunk

Partnereink


Budakalász


Pilisvörösvár


Horgásztó - horgaszto.wyw.hueXTReMe Tracker