Legfrissebb fórum hozzászólás Általános csevej Úgy látom,az új "profi" szakértők vezetésével,nagy hulladék lett a tó!
Nyitvatartás:


non-stop

Időjárás

Tilalmi időszak:
A napijegy megváltásához érvényes éves állami horgászjeggyel és fogási naplóval kell rendelkezni!

Tisztelt Sporttársak 2017.01.24.

Elég nagy vita alakult ki a facebookon a Háziréti tározóval kapcsolatosan.

A Háziréti Horgászegyesületek Egyesülése egy cégszerűen működő egyesülés.

Tulajdonosai:

Rozmaring HE. 29,2%

Munkatherápiás HE. 15,4%

PEMÜ HE. 15,6%

Szakipari HE. 13,8%

Hőtechnika HE. 14,2%

43.sz. Építők HE. 7,8%

Landoló HE. 4%

Az egyesülés vagyona a fenti százalékok alapján oszlik meg a létrehozó EGYESÜLETEK között.

A facen megjelent egy levél, amit a Rozmaring Szövetkezeti Kft vezetője írt a Háziréti HEE-nek. Természetesen ennek voltak előzményei is és a kérdéses írás is meg lett válaszolva.

2016 év elején a Halászati Főfelügyelő és a Háziréti víztározóra a pályázatot kiíró NÉBIH elkezdte az adatok begyűjtését. Mind a két hatóságnak be lett küldve a kért anyag, amit belefoglaltak a 2016 augusztusában kiírt pályázat szövegébe.

A kártérítéssel foglalkozó rész: A Hhvtv. 31.§ (1) bekezdés a) és b) pontja szerinti érték korábbi hasznosító nyilatkozata alapján 387 179 020 Ft

A teljes pályázati kiírás itt olvasható: http://portal.nebih.gov.hu/-/palyazati-felhivasok-az-allamot-megilleto-halgazdalkodasi-jog-hasznositasa-1

A pályázatot a Háziréti HEE. nyerte, de mivel a Rozmaring Szövetkezeti Kft élni kívánt az előhaszonbérleti jogával így a szerződést a Magyar Állam vele kötötte meg.

A szerződés jogokat és kötelezettségeket is tartalmaz. Jog a hasznosítás, kötelezettség a győztes pályázatban leírtak megvalósítása valamint az előző haszonbérlővel való ELSZÁMOLÁS.

Az elszámolás módja nem a lakat levágása.

 

A 2016-os elején ment a párbeszéd a mi és hogyan lesz ha……..! Elhangzott, a tulaj majd ad 30 000 000 Ft-ot és 3 évig nem kér semmit. A kijelentést legalább 6 fültanú hallotta. Később ez annyit változott, hogy 3 részletbe adja majd a 30 000 000 Ft-ot. Ezt a kijelentést is legalább 6 fültanú hallotta.

A következők már csak pletyka szinten jutottak el hozzám, tehát az igazság tartalmát nem ismerem. Nem kapunk semmit a nulláról kezdjük. Ha ez igaz, akkor azért ez nagy különbség.

Sporttársunk a tájékoztatásról is írt. Érdekes, hogy ez csak részleges.

Most csak azt osztom, meg ami mindenki számára elérhető. Mire is kellene a tagság? Ha valaki megnézi a Pilisvörösvár 082/2 helyrajzi számú tulajdoni lapot meg fogja érteni, hogy mire.

 

A Háziréti HEE. lapján és facebook oldalán megosztott tájékoztatás hozzászólói közül többen kérdezték, hogy miben tudnak segíteni? Az esélyünk a nyilvánosságra hozás. Minél többen, minél több helyen értesüljenek a történtekről. Lehet az írott vagy elektronikus média és a különböző közösségi oldalak.

Kérünk minden olyan horgászt, aki szeretné, hogy a tározót az egyesülés kezelje, kulturált stílusban írjon egy pár gondolatot a miniszter@fm.gov.hu címre.

A segítséget és a kiállást előre is köszönjük.

 

 

Tisztelettel: Háziréti HEE.Új hozzászólás

Hozzászólás küldéséhez először jelentkezz be, vagy regisztrálj!

Hozzászólások (0)

Ehhez a hírhez még nem szóltak hozzá.

2019.augusztus 19.

Ma
Huba
névnapja van

Bejelentkezés

Regisztráció Elfelejtett jelszó

Bojlis csapatunk

Partnereink


Budakalász


Pilisvörösvár


Horgásztó - horgaszto.wyw.hueXTReMe Tracker