Legfrissebb fórum hozzászólás Általános csevej Úgy látom,az új "profi" szakértők vezetésével,nagy hulladék lett a tó!
Nyitvatartás:


non-stop

Időjárás

Tilalmi időszak:
A napijegy megváltásához érvényes éves állami horgászjeggyel és fogási naplóval kell rendelkezni!

V.Háziréti Feeder Kupa összefoglaló

20 kiló feletti eredménnyel lehetett nyerni.


V.Háziréti Feeder Kupa

2014.04.26.

Sajnos a héten beköszöntő esős időjárás 8 nevezőt megrettentett és a reggeli regisztrációnál 24 felnőtt és 3 gyerek versenyző jelent meg.

Nem sok jót remélhettünk.

A világbajnokságon ezüstérmes magyar válogatott csapatban szereplő Sivák Mátyást és Novák Jánost a többiek mellett a helyi feederes specialisták: Végh Tamás, Pethő Barna, Pethő Gábor és Szász Sándor igyekezett megszorítani. A sorsolás alatt is jött az égi áldás. A felnőtt versenyzők három, a gyerekek egy szektorba lettek beosztva.


A felnőttek 2 lőtéri oldali szektorából az „A” nagyon erősre sikerült. Ide sorsolt: Sivák Mátyás, Novák János, Pethő Barna, hogy csak a legnagyobb neveket soroljuk fel.

A „B”-be került a többiek mellett a két szlovák induló: Vígh József és Gazsó Milán, valamint Kánya Norbert és Kéninger Attila.

A gyerek versenyzők a stégen mérték össze a tudásukat.

A halőrházi „C” szektorba Végh Tamás, Pethő Gábor és Szász Sándor számított favoritnak.

A 8 órás rajtot jelentő dudaszóra repültek a vízbe a felcsalizott horgok. Az eső továbbra is kellemetlenül áztatta a résztvevőket.

Hát ez bizony szakad.

Minden szektorba volta akik távolabb pontyra, és akik 25-35 méterre keszegre horgásztak.

Itt is, ott is...

halcsemegék

Az „A”-ba általános volt a vélemény, hogy a két profit keszegezésbe nem lehet megverni ezért ott többen is a kockázatosabb pontyozást erőltették. Igazuk volt, mert János és Mátyás


már az elejétől ütemesen fogta a keszegeket. Sárközi Dávid 2 ponttyal tartotta velük a lépést.

Sárközi Dávid 5,53 kg-os tövese.

A „B”-be nehezebben indult a fogás, de Kéninger Attila azért csipegette a 20-40 dkg-os keszegeket. A kimondottan keszegekre horgászó Vígh Józsefet a pontyok tették próbára.


A „C” szektort Pethő Gábor és Végh Tamás uralta hajszálpontos közeli keszegezéssel. Itt a pontyozók az elején betliztek.

Végh Tamás compója.

Tíz óra körül elkezdett szakadozni a felhőzet és reménykedni lehetett, hogy eláll az eső. Nagy változás az eredménybe nem történt. Az „A” szektor két menője átlag horgász számára hihetetlen mennyiségbe fogta a keszeget és a kisebb pontyokat. Ekkor már Dávid sem tudott velük lépést tartani, mert egy szép hala lelépett félúton.

A verseny fele után a nap is előbújt. A „B”-be Gazsó Milán és Kánya Norbert feljött a vezető Kéninger Attilára. A halőrházi oldalon pedig Gábeli Péter potykái tették szorosabbá a csatát.


A napsütésben a keszegek folytatták az ívást a part széli nádasos területen.


Déltől 13 óráig már kimondottan kellemes időben hajráztak a versenyzők. A végét jelző duda utáni mérlegelést követően az összepakolás és az ebéd elfogyasztása következett.

És akkor következnek az eredmények:

A 24 felnőtt versenyző összesen 171,23 kg halat fogott és ez több mint 7 kg-os átlagfogás. A gyerekek közül is mindenkinek volt mérlegelhető hala.

A verseny legnagyobb hala a Sárközi Dávid által fogott 5,53 kg-os ponty.

A gyerekek versenyét Fritz Adrienn nyerte.

A jövő nagy versenyzöi.

A legkevesebb halat adó "B" szektorban az első négy között mindössze 70 deka döntött. A győzelmet Kéninger Attila szerezte meg 8,43 kg-al és ezzel a verseny 3. helyezettje lett.A "C" szektort Pethő Gábor nyerte bő kilós előnnyel Végh Tamás előtt. A 12,66 kg-os fogás a dobogó második fokához volt elegendő.A leghalasabb szektorban Sivák Mátyás 18,82 kilós fogása csak a szektor ketteshez volt elegendő, mert Novák János kiemelkedő 23,04 kg-ja első helyet ért a versenyen.A felnőtt verseny győztesei.Sivák Mátyás és Novák János az általuk megnyert felszereléseket tovább adták a mögöttük végzőknek. Sportszerű cselekedetüket nagy tapssal respektálta a közönség.

A verseny sikeres megrendezésében nagy segítséget kaptunk Szász Sándortól. Munkáját és hozzáértését köszönjük.Köszönjük a támogatóknak: WalterLand, Vibex Kft. Vígh József, hogy segítettek a versenyzők díjazásába.

A lebonyolításban, főzésben végzett munkát Orbán Gyulának, Németh Jánosnak, Brunda Tibornak valamint Krizsanyik Ádámnak köszönjük.

Háziréti HEE.


lejegyezte: Huszti Gábor
Új hozzászólás

Hozzászólás küldéséhez először jelentkezz be, vagy regisztrálj!

Hozzászólások (0)

Ehhez a hírhez még nem szóltak hozzá.

2019.október 22.

Ma
Előd
névnapja van

Bejelentkezés

Regisztráció Elfelejtett jelszó

Bojlis csapatunk

Partnereink


Budakalász


Pilisvörösvár


Horgásztó - horgaszto.wyw.hueXTReMe Tracker